Gode råd til Interrail

Sådan aktiverer du dit Mobile Pass

  1. Her på siden kan du læse om, hvordan du installerer dit Mobile Pass i Rail Planner app’en.
  2. Hvordan du nemmest bestiller pladsbilletter via Interrails officielle website.
  3. Hvordan du bestiller plads på nattog (ÖBB og SJ) med et Interrail Pass.

Sådan kommer du i gang med dit nye Interrail Global Mobile Pass. Du kan også med fordel se en video om de 3 trin her:

Hent og download Interrails officielle Rail Planner app i enten App Store eller Google Play.

3 trin til at komme på sporet med dit Mobile Pass:

Trin 1: Når du har hentet Rail Planner app’en til din mobiltelefon, skal du forbinde dit Mobile Pass til app’en. 

Det gør du ved først at åbne den e-mail med dit unikke Mobile Pass nummer, som du har fået tilsendt fra togbilletten.dk

Herefter skal du åbne Rail Planner app’en på din mobiltelefon og gå til knappen “My Pass” nederst på skærmen. Her skal du trykke på det gule felt i midten af skærmen “Add a Pass”

Indtast dit efternavn og det unikke Pass Nummer, som du har fået tilsendt fra togbilletten.dk, i de to bokse.

VIGTIGT: Det er vigtigt, at du indtaster efternavn og Pass Nummer præcis som det står i e-mailen fra togbilletten.dk

Når først dit Pass er installeret i din mobiltelefon, kan du altid finde det under “My Pass” i Rail Planner app’en.

Rejser du i en gruppe?

Du kan tilføje så mange pass, du har lyst til i din telefon, men husk at du ikke kan “flytte” dine Mobil Pass over i en anden mobiltelefon, hvis de først er aktiverede. Derfor er I nødt til at rejse sammen, hvis I har Pass i samme mobiltelefon.

Trin 2. Opret en rejse

Nu skal du forbinde dit Mobile Pass til en særlig oprettet rejsefolder. Det er en slags rejsemappe, hvor du kan gemme de togrejser/ afgange, du har planlagt til den pågældende togrejse.

Tryk på “Create a new trip” og giv rejsen et navn. Du kan også vælge en “Rejse”, som du allerede har oprettet på listen tidligere.

Trin 3. Aktiver dit Mobile Pass

Før du tager afsted på rejsen, skal dit Interrail Mobile Pass aktiveres. Her skal du finde dit EU pas frem fra skuffen og indtaste dit pasnummer. Du skal også indtaste den dato, hvor du har tænkt dig at begynde interrailrejsen. Altså første rejsedag med tog.

Indtast dit danske pas nr. eller andet officielt ID i første boks. ID nummeret i Interrail Mobile Passet skal matche den ID, du viser i toget, hvis der kommer kontrol. 

Indtast den dag, hvor du har planlagt at rejse afsted i anden boks. Altså den dag dit Interrail Mobile Pass bliver aktiveret og klar til brug.

Vigtigt:

Fortryder du den startdato, du har indtastet, kan du altid ændre den igen, hvis Mobile Passet ikke har overskredet første rejse dag. Hvis først Mobile Passet er aktivt og klar til togrejser, kan det ikke længere ændres. 

Husk at du ikke kan bruge Interrail Passet, hvis det ikke er aktiveret og klar med første 1. rejsedag i gang.

Du har 11 måneder til at aktivere dit Mobile Pass fra købsdatoen.

Sådan planlægger du rejsen i Rail Planner app’en

Om at tilføje nye rejser/afgange, så du kan komme afsted og vise en gyldig billet i toget.

Planlæg en rejse:

Klik på “Planner” nederst på skærmen.

Herefter kan du søge på togtider og destinationer øverst i feltet. Klik evt. på de forslag der kommer op på skærmen for at se flere detaljer om rejsen.

Når du har fundet en afgang, du er interreseret i at benytte, klikker du på “Save Journey” for at gemme den på en foreløbig liste. Du kan gemme så mange afgange, du vil og du kan altid slette dem igen senere.

Bemærk, at du under hver afgang kan se, om der kræves pladsreservation på den valgte strækning. 

Aktiver en rejse fra din foreløbige ” My Trip” liste, så det bliver til en gyldig billet i Mobile Passet.    

De rejser du har gemt, da du søgte og gemte oplagte og brugbare togruter i “Planner”, ligger alle sammen gemt under “My trip”. Klik nederst på skærmen. 

Inden du stiger på toget, skal du tilføje afgangen til dit Mobile Pass, så det bliver en gyldig billet. Det eneste du skal gøre er at trykke på den lille gule “add journey to pass” knap ud for afgangen, og så er du klar til at køre afsted.

(Hvis du bruger et Flexi Pass, og ikke har tilføjet en ny rejsedag, skal du først gøre det, inden du kan tilføje afgangen til Mobile Passet.)   

Sådan viser du “billetten” til kontrolløren i toget.

Gå til “My Pass” nederst på skærmen.

Klik på “show ticket”.

Sådan bestiller du pladsbilletter

Den nemmeste måde at bestille pladsbilletter på, er via det officielle internationale website for Interrail: Interrail.eu

Når du er færdig med at installere dit Mobile Pass i Rail Planner app’en og måske også har tilføjet et par togafgange under “My Trip”, skal du overveje, om du også har brug for en pladsbillet til afgangen. I Rail Planner app’en kan du se ved hver afgang, om der er krav om pladsbillet. Et lille skilt fortæller om du bare kan hoppe på toget, eller om det er nødvendigt at købe en pladsbillet.      

En af fordelene med Interrail er friheden ved at kunne hoppe på et tilfældigt tog et sted i Europa. I en del lande kræves ikke pladsbillet. Men i højsæsonen og på populære strækninger, særligt når du kører med højhastighedstog i Frankrig, Spanien og Italien, kræves der altid pladsbillet. Vi anbefaler derfor altid at tage stilling til, hvornår det er nødvendigt at reservere en siddeplads på forhånd.

For at kunne bestille pladsbilletter via Interrails pladsreserveringssystem, skal du oprette dig på interrail.eu og lave en brugerprofil. Her skal du bruge dit navn og Interrail Mobile Pass nummer. Når du er logget på, kan du ligesom i Rail Planner app’en, oprette og se dine planlagte rejser. Du kan også tjekke og bestille pladsbilletter her:

https://www.interrail.eu/en/book-reservations#/

Du kan købe pladsbilletter til næsten hele Europa via Interrail.eu website. Og de koster fra 30 kr. Når du har købt en pladsbillet, bliver den tilsendt via e-mail til dig få sekunder efter.

Det er vigtigt at være ude i god tid, hvis du skal rejse i højsæsonen. Der er nemlig ikke ubegrænsede pladser til Interrail’ere på populære hurtigtog i fx. Frankrig, Spanien og Italien.

Hos Togbilletten ved vi, at pladsbilletter til Interrailrejser kan være forvirrende at booke. Kontakt gerne kundeservice, hvis du ønsker ekstra vejledning og hjælp.     

    

Sådan booker du plads i et nattog med et Interrail Pass

Det er blevet meget populært at rejse med nattog i Europa. Det er først og fremmest De Østrigske Jernbaner (ÖBB) og svenske (SJ), der står for de mest eftertragtede nattogs-ruter. Der er gode rabatter at hente, hvis man har et Interrail Mobile Pass, men man skal være ude i god tid for at sikre sig en seng med dyne og pude på de mest populære afgange. Det er en god ide at booke helt op til 6 måneder i forvejen. 

Der er flere måder at booke plads på et nattog med de to selskaber. Enten kan man følge vejledningen i afsnittet ovenfor om pladsbilletter via Interrails website. En anden mulighed er at booke direkte via jernbaneselskabernes egne websites:

Nattog med ÖBB

Hos østrigske ÖBB, skal man gå til deres website og søge på den billet og komfort man ønsker. Søg først på en enkeltbillet på den rute du ønsker. Før du går videre, skal du klikke oppe i højre hjørne under “Who is going” og så klikke på “add discount”. På listen finder du “Interrail/Eurail Global Pass”, som du vælger. Herefter kan du gå videre i processen og vælge det nattog, du ønsker til meget reducerede Interrail priser.  

Nattog hos svenske SJ

Hos De svenske Jernbaner (SJ), hvor du kan købe billet til de meget populære nattogsruter nordpå, skal du gå ind på SJ’s website. På forsiden skal du først søge på den ønskede rejse/afgang. Klik herefter på rubrikken “Resenärer” og klik på “lägg till SJ Prio”. På listen kan du så klikke på Interrail/Eurail. Klik på den grønne knap “Lägg till” og fortsæt bestillingen. Priserne er nu reduceret til Interrail-priser.      

De fleste nattog har tre eller flere  kategorier:

Siddepladser: Helt almindelige siddepladser, hvor man sidder op hele natten.

Liggevogns kupé – de såkaldte Couchettes: Liggevogne kan beskrives som en sovevogn light. Man ligger på en sædelignende madras, med et lagen, tæppe og lille pude. 

Sovevognskupé: Med blød madras og dyner og puder. Disse findes også i diverse luksusudgaver. Hos ÖBB er der fx morgenmad, tøfler og div. toiletsager. Ofte er der også en velkomstdrink. 

I takt med at nattog er blevet så populært, bliver der hele tiden udviklet på nye kategorier af sovekupeer og komfort. Togbilletten følger udviklingen.

Husk at være ude i meget god tid, når du skal bestille sovevogn. Det er meget populært og der er få afgange. Men det er altså en fantastisk oplevelse, når først man ligger der og mærker togets vuggen. 

Bliv kontaktet af vores Interrail konsulenter: